Stark i naturen

Tanka Vitamin N varje dag

 

 

 

Naturen hjälper oss att må bra. Och det är inte så konstigt. Du och jag är ju fortfarande biologiskt sett stenåldersmänniskor. Vi har utvecklats i och tillsammans med naturen under miljontals år.

När du rör dig i naturen får du allsidig träning för hela kroppen. En bra motvikt mot det stillasittande liv många av oss lever idag.

Och naturens intryck har en bevisat lugnande effekt som hjälper oss hantera vardagsstressen.

En del kallar naturen för Vitamin N på grund av alla positiva effekter den har på vårt välbefinnande.

Tanka Vitamin N varje dag

Lyckligtvis behöver vi inte flytta ut i skogen igen för att dra nytta av alla naturens hälsobringande effekter. Men en liten dos Vitamin N kan göra underverk för hur du mår.

Dessutom gratis och helt utan biverkningar!

Fyll på er verktygslåda med grön friskvård

Här är några av de kurser eller aktiviteter Balansverkstan kan anordna på din arbetsplats.

Utemaningen

Upptäck hur du kan använda naturen runt knuten för att bli både stark och lugn. 

Mindfulness i naturen

Kombinera naturens intryck med övning i medveten närvaro. 

Löparskola för livsnjutare

Alla kan springa! Lär dig knepen som får dig att längta till nästa pass.   

Att stanna upp kan ge vandringen mervärde. Foto: Pixabay.

Balansverkstan utbildar vandringsledare i lugn och fokus

Av Bosse Rosén | Jan 26, 2017

Att vandring i naturen är bra för både kropp och sinne vet vi redan. Men nu kommer Friluftsfrämjandets vandringsledare att kunna lägga in extra avstressande moment i sina vandringar. De får tre timmars kurs i ”Att vägleda till lugn och fokus i naturen.”

Naturen är perfekt för träning!

Rör dig i naturen – intervju i P4 Halland

Av Bosse Rosén | Apr 28, 2016

Bosse Rosén fortsätter samtalet med Anna Carlsson på P4 Halland om hur vi kan använda naturen för att må bra. Den här gången handlar det om hur vi kan använda naturen för att få hälsosam rörelse. Programmet sändes den 18 april 2016. Del ett hör du här: ”Att klättra i träd är mindfulness och skogsyoga i kombination. Så…

Rörelseglädje!

Tanka Vitamin N efter jobbet den 19 april

Av Bosse Rosén | Feb 12, 2016

Välkommen ut i världens bästa gym och relax! Tisdag den 19 april bjuder Balansverkstan på inspiration till hur du kan använda naturen runt knuten för att bli både starkare och lugnare. — Många har nog på känn att man mår bra i naturen. Men man kanske inte har kläm på riktigt hur fantastiskt detta ‘hälsopiller’ är, säger…

Släpp loss din naturkraft!

Av Bosse Rosén | Dec 3, 2015

En lite ”naturligare” vardag kan hjälpa både kropp, sinne och planet att må bättre. Och du kan börja din vildare vardag nu. Varje steg räknas. 

Träna eller trilla – det är frågan

Av Bosse Rosén | Jun 15, 2015

Balansen blir bättre i naturen – och det är aldrig för sent att börja träna! Fågelkvitter och frisk luft får du på köpet. Under våren har en grupp damer från Hägersten övat balans, koordination och koncentration. Men inte på något gym, utan ute i naturen runt knuten. De har deltagit i Balansverkstans pilotprojekt Träna eller…

Nu är det inne att träna ute!

Av Bosse Rosén | Sep 20, 2011

Allt fler upptäcker tjusningen med att använda naturen och den egna kroppen som träningsredskap. Träningen blir rolig, effektiv, varierande och funktionell. Naturkänsla får du på köpet! Läs mer i Aftonbladets artikel om uteträningstrenden: Nu är det inne att träna ute | Startsidan | Allt om Stockholm.