Bosse RosénBosse Rosén

"Utemanaren"

Jag som driver Balansverkstan heter Bosse Rosén. Jag utforskar ständigt fler sätt att må bra i samklang med naturen. Dem vill jag dela med mig av.

Mina verktyg

Här är några av de saker som betytt mycket för mig och som jag gärna för vidare till andra:

 • Gräsrotsergonomi - att arbeta skonsamt och effektivt
  Allt från min hållning, hur jag går, står, sitter, bär och lyfter till om och hur jag får variation och återhämtning har jättestor betydelse för hur jag mår. Och allt det här går att påverka!
 • Rörelseglädje
  Det är ett faktum att vi måste röra på oss  och belasta kroppen för att må bra. För mig är rörelse starkt förknippad med njutning. Jag vill att det ska kännas bra även när jag rör mig - inte bara efteråt.
  Några källor till rörelseglädje för mig är att springa på stigar ("trail running"), paddla, cykla eller promenera. Eller trassla runt i naturen i ett eget Utemaningen-pass.
 • Medveten närvaro
  Övning i mindfulness hänger starkt ihop med att jobba skonsamt och att uppskatta rörelse. Men också att bli mindre stressad av att jag ibland blir stressad, att känna vad jag verkligen vill och att uppleva vardagen rikare.
 • Naturen
  Här hittar jag både utlopp för träning och återhämtning. Och jag visar gärna andra hur man kan använda närnaturen för att må bra.

Kanske har du lagt märke till att alla de här faktorerna är gratis, enkla att tillämpa (nåja) och så gott som alltid finns tillgängliga.

Vad mer vill du veta?

Är det något mer du undrar över - skicka ett mail! Jag lovar att svara.

Var rädd om dig!

/Bosse