Läshörnan

Balanstips för vardagshjältar!

Jobba i naturliga intryck.

Inget trädhus på jobbet? Gör så här!

2017-11-03

Hos Microsoft kan de anställda nu jobba i trädkojor för att må bra och vara kreativa. Har ni inget trädhus? Här kommer fem tips för mer natur på jobbet!

Bli svensk mästare i stubbsittning.

Bli svensk mästare i stubbsittning

2017-09-07

Välkommen till världens första SM i Stubbsittning i Tyresö den 23 september 2017. Lär dig använda naturen runt knuten för att stressa av. 

Femton minuter om dagen i naturen räcker för att öka ditt välmående, visar forskning. Foto: Shutterstock.

En grön kvart räcker för att hålla dig stark!

2017-09-01

Du vet säkert att det är nyttigt att vara ute i naturen. Men visste du att så lite som en grön kvart om dagen är tillräckligt för att påverka din hälsa positivt? Läs experternas bästa tips!

En promenad på stranden gav toppbetyg när forskarna undersökte vad som får oss att må bra. Foto: Pixabay/quimono

Vill du må bättre på jobbet? Gå därifrån!

2017-08-03

Vill du må verkligt bra bör du lämna jobbet så snart du kan och i stället ta en joggingtur i naturen med någon du tycker om, visar en jättestudie. Men även små justeringar kan få stora effekter. 

Maxa din promenadfaktor! Bild: Shutterstock.

Maxa din ROI för välmående. Tänk promenadfaktor!

2017-06-20

Vill du må bra på riktigt men har begränsat med resurser? Vill du vara snäll mot jorden? Då bör du satsa på välmående med hög verkningsgrad. Det är enklare än du tror, och du kan börja nu. Jag kallar det att maxa promenadfaktorn. 

Varje rörelse räknas! Använd din kreativitet för att hitta ditt sätt att jobba skonsamt. Foto: Shutterstock.

Därför är ergonomi så trist. Så får du den att lyfta!

2017-06-16

Får du också stirrande blick och dåligt samvete när någon nämner ”ergonomisk arbetsteknik”? Du är inte ensam! Men att jobba skonsamt kan ge kraft till det du tycker är viktigt. Här får du fyra tips på hur du får din ergonomi att lyfta. När jag började jobba som ambulansförare (jo, det hette så på den…

Balansverkstan erbjuder Mindfulness i skolan

2017-06-09

Både elever och lärare har nytta av mindfulness i skolan. För lärare kan det innebära en lugnare arbetsmiljö, för eleverna en bättre lärmiljö. Från hösten 2017 erbjuder Balansverkstan kursen Mindfulness i skolan. 

Hur mycket rör du dig? Gå med i rörelserörelsen! Foto: Shutterstock

”Unga rör sig för lite”. Men hur är det med dig själv?

2017-05-10

Forskarna larmar om att unga rör sig för lite. Men är det inte vi vuxna som är en stor del av problemet? Gör en Mahatma och gå med i Rörelserörelsen! 

Bli ditt snygga jag på några sekunder. Foto: Shutterstock.

Skönhetstipset de flesta missar

2017-04-28

  Nej, det är inte vårjackan, sminket eller den platta magen som gör dig vacker, även om många vill få dig att tro det. Varsågod – här får du en trestegsmetod till ditt rätta, oemotståndliga jag. Helt ekologiskt. Och smittsamt. 

Blommor är avstressande.

Vill du ha en snabbkur mot stress? Prova den här udda lösningen

2017-03-31

Kan något så enkelt som ett besök i en blomsterhandel minska vardagsstressen? Klart det kan! Läs vad blomsterhandlaren Tess berättar.

Kategorier