Läshörnan

Balanstips för vardagshjältar!

En promenad på stranden gav toppbetyg när forskarna undersökte vad som får oss att må bra. Foto: Pixabay/quimono

Vill du må bättre på jobbet? Gå ut!

2017-08-03

Vill du må verkligt bra bör du lämna jobbet så snart du kan och i stället ta en joggingtur i naturen med någon du tycker om, visar en jättestudie. Men även små justeringar kan få stora effekter. 

Maxa din promenadfaktor! Bild: Shutterstock.

Maxa din ROI för välmående. Tänk promenadfaktor!

2017-06-20

Vill du må bra på riktigt men har begränsat med resurser? Vill du vara snäll mot jorden? Då bör du satsa på välmående med hög verkningsgrad. Det är enklare än du tror, och du kan börja nu. Jag kallar det att maxa promenadfaktorn. 

Varje rörelse räknas! Använd din kreativitet för att hitta ditt sätt att jobba skonsamt. Foto: Shutterstock.

Därför är ergonomi så trist. Så får du den att lyfta!

2017-06-16

Får du också stirrande blick och dåligt samvete när någon nämner ”ergonomisk arbetsteknik”? Du är inte ensam! Men att jobba skonsamt kan ge kraft till det du tycker är viktigt. Här får du fyra tips på hur du får din ergonomi att lyfta. När jag började jobba som ambulansförare (jo, det hette så på den…

Balansverkstan erbjuder Mindfulness i skolan

2017-06-09

Både elever och lärare har nytta av mindfulness i skolan. För lärare kan det innebära en lugnare arbetsmiljö, för eleverna en bättre lärmiljö. Från hösten 2017 erbjuder Balansverkstan kursen Mindfulness i skolan. 

Hur mycket rör du dig? Gå med i rörelserörelsen! Foto: Shutterstock

”Unga rör sig för lite”. Hur är det med dig?

2017-05-10

Forskarna larmar om att unga rör sig för lite. Men är det inte vi vuxna som är en stor del av problemet? Gör en Mahatma och gå med i Rörelserörelsen! 

Bli ditt snygga jag på några sekunder. Foto: Shutterstock.

Skönhetstipset de flesta missar

2017-04-28

  Nej, det är inte vårjackan, sminket eller den platta magen som gör dig vacker, även om många vill få dig att tro det. Varsågod – här får du en trestegsmetod till ditt rätta, oemotståndliga jag. Helt ekologiskt. Och smittsamt. 

Blommor är avstressande.

Vill du ha en snabbkur mot stress? Prova den här udda lösningen

2017-03-31

Kan något så enkelt som ett besök i en blomsterhandel minska vardagsstressen? Klart det kan! Läs vad blomsterhandlaren Tess berättar.

Sju vanliga misstag som gör dig stressad. Foto: Shutterstock.

Sju vanliga misstag som gör dig stressad i onödan. Och hur du undviker dem.

2017-03-27

Att vara stressad ibland är en del av livet. Men gör inte situationen värre än den behöver vara. Här får du sju vanliga missar som ökar stressen – och vad du kan göra åt dem.

Gå dig stark!

Gå dig stark – men hur? Så enkelt kommer du igång!

2017-02-16

Du vet redan att det är nyttigt att röra sig. Och att promenera är nog ett av de smartaste sätten som finns att motionera. Enkelt, gratis, effektivt, alltid tillgängligt. Men hur gör man för att promenaden ska bli en verklig kraftkälla i en överhopad vardag? Här får du Utemanarens fem bästa tips.

Är du smartare än din smartphone?

Är du smartare än din smartphone?

2017-02-10

Telefonen kan förstöra din hälsa. Eller göra dig piggare och mindre stressad. Precis som en yxa kan vara ett mordredskap eller ett nyttigt verktyg beroende på hur du använder den. Styr du din mobil, eller styr den dig? Här kommer fyra hot och fem härligheter.

Kategorier